Kalıcı makyaj, mikro pigment uygulaması olup, dövmenin gelişmiş bir formudur. Kaş, eyeliner ve dudak işlemleri olarak uygulanır. Uygulamaya başlamadan önce işlem sonrası hastaya taslak halinde çizilerek gösterilir. kullanılan malzemelerin kişiye özel ve steril olması gerekmektedir. Non-toksit pigmentler kullanılmaktadır. Kaş işlemi yapılırken kişinin yüz şekline uygun, kişinin kendi kaş kılları yönünde boyayla kıl çizilerek 3 boyutlu doğal kaşlara uygulanır.
Kalıcı makyaj, mikro pigment uygulaması olup dövmenin gelişmiş bir formudur.
Kalıcı Makyaj nedir?
Dövmenin gelişmiş bir formudur. Kaş, eyeliner ve dudak işlemleri olarak uygulanır.
İşlem sırasında nelere dikkat edilmelidir?
>Uygulamada kullanılan malzemelerin kişiye özel ve steril olması gerekmektedir. Non-toksit pigmentler kullanılmaktadır.
>Uygulamaya başlamadan önce işlem sonrası hastaya taslak halinde çizilerek gösterilir.
>Kaş işlemi yapılırken kişinin yüz şekline uygun, kişinin kendi kaş kılları yönünde boyayla kıl çizilerek 3 boyutlu doğal kaşlara uygulanır.
>Eyeliner işlemi yapılırken kişinin göz şekli incelik ve kalınlık açısından bizi yönlendirir.
>Dudak bölgesinde en çok uygulanan ise dudak gençleştirmedir. Zamanla silinen dudak çizgileri ve pigment kayıpları giderilerek sağlıklı ve genç görünen dudaklar elde edilir.
Uygulama sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
İşlem uygulanan bölgeye su değdirilmemelidir. İlk 1 (bir) hafta hamam, sauna gibi buhar ve ısı içeren işlemlerden kaçınılmalıdır. İşlem yapılan bölge güneş koruyucuyla korunmalıdır.
Kalıcı makyaj hangi durumlarda yapılmaz?
Kalıcı makyaj et beni ve keloidlerin (yürüyen yara) üzerine, pigment alerjisi olanlara, 18 yaşın altındakilere, melenoma (ciltteki kırmızılıklar) konjoktivit (akan göz göz yaşı iltihabı) kılcal damar çatlamaları üzerine, cilt lezyonları (egzama, siğil, mantar) üzerine, psikolojik rahatsızlığı olan kişilere uygulanması sakıncalı olabilir. Hamilelere ve kemoterapi gören kişilerde uygulanmaması önerilir.
Kalıcı makyajın kullanım süresi ne kadardır?
Kalıcı makyajın ömrü genel olarak 6 ay – 2 yıl arasındadır. Ancak bu süre, kişinin cilt yapısına, yaşına hafta yaşadığı iklime vb. faktörlere göre değişir. Deri altındaki renkli pigmentler cilt yenilendikçe azalır, solar ve sonunda tükenir. Bu nedenle kalıcı makyaja belli aralıklarla rötuş yapılması gerekir. Yağlı ciltler kuru ciltlere göre daha hızlı yenilenir. Bunun sonucu olarak da kalıcı makyaj da ki kalıcılık süresi kısalır.
Kalıcı makyaj kimlere uygulanır?
Kaşları seyrek ya da dökülmüş olanlar, kozmetik ürünlere alerjisi olanlar, dağılmayan makyajın avantajlarını yaşamak isteyenler, sporcular, atletler vb. ihtiyaç duyan herkese rahatlıkla uygulanabilir.
Kalıcı makyajın komplikasyonları nelerdir?
Kalıcı makyaj uzman kişilerin elinde yapıldığında sorunsuz bir işlemdir. Uygulama yapılırken hijyen ve sterilizasyon ön plandadır. Tek kullanımlık steril iğnelerle uygulama gerçekleştirilir. Bu yüzden sağlık açısından son derece güvenlidir. Alerjik reaksiyon yaratmaz. İşlem sırasında hafif batma hissi ve kızarıklık yaşanırken 1 – 2 saat içinde geçmektedir.